5. 2. 2019

Přátelé,
potřebujeme nejpozději do úterý 12.2.2019 posbírat podpisy na dvě listiny „Zmocnění zástupce veřejnosti“, které Vám tímto předkládáme a zasíláme.

Jsou to DVĚ LISTINY, pro DVA zástupce veřejnosti, a to pro paní Janu Pálkovou a doc. Petra Firbase, kteří budou za nás nadále činit obranu při pořizování návrhu aktualizace ZÚR JMK, tedy pokračování v boji proti dálnici – komunikaci D43, resp. R43 či S43, která by velice negativně zasáhla naše domovy.

Jsme pro vybudování potřebné komunikace, ale nikoliv pro připravovaný koridor pro komunikaci D/S43 jako celku od D1 po severní hranici JMK. Jiné realizovatelné varianty pochopitelně existují, ale určité skupiny lidí nekompromisně vnucují svůj záměr např. v trase Troubsko –Brno Bosonohy – Brno Bystrc – Brno Kníničky – Rozdrojovice – Jinačovice –Moravské Knínice – Drásov – Malhostovice – Všechovice – Skalička – Malá Lhota –Lysice, kterým by zavlekli tranzitní dopravu do Brna, místo toho, aby vyřešili řádný obchvat dotčených obcí a měst, či dokončení městských okruhů.

Jsme zásadně proti snaze zakomponovat do těsné blízkosti hustě osídlených oblastí a brněnské přehrady, transevropskou komunikaci D/S43, kterou se snaží Jihomoravský kraj prosadit do Územního plánu města Brna, i přesto, že by mohl využít pro tento záměr vhodnou oblast, tzv. Boskovickou brázdu. Město Brno naprosto rezignovalo na přání dotčených obyvatel, na kvalitu života, zdraví a ovzduší brněnských občanů, a svými kroky hodlá zničit tohoto druhu jedinou, hojně navštěvovanou rekreační oblast –Brněnskou přehradu. Stejně tak není možné zničit plánovanou trasou, hustě obydlenou jižní část Kuřimi.

Mnozí z Vás řeknou: „já už jsem to či ono podepsala je to stejně zbytečné…“. Zbytečné to prosím, rozhodně není. Kdybychom byli lhostejní, tak už nám za humny dálnice běží. Musíme se bránit dál, važme si prosím, všech, kteří nezištně ve svém volném čase v této věci aktivně pomáhají ,a podpořme je.

Nyní stačí pouhé dva podpisy Vás, Vaší rodiny, Vašich přátel, kamarádů, kolegů apod… všech starších osmnácti let, kteří mají bydliště v Jihomoravském kraji na dvě listiny „Zmocnění zástupce veřejnosti…“.Zmocněnec nemusí mít trvalé bydliště v Jihomoravském kraji, stačí, že v něm bydlí. Oprávněni podepsat listinu jsou jak majitelé nemovitostí, tak i ti, kteří bydlí v JMK v podnájmu. Zamyslete se prosím, jak se i Vy můžete zapojit, je to obrovský okruh lidí, kteří by nám mohli v této věci pomoci.

PODEPSANÉ OBĚ DVĚ ZMOCNĚNÍ, tj. PRO KAŽDÉHO zástupce veřejnosti – pro paní Pálkovou a pro doc. Firbase, prosím, doneste nejpozději do 12.2.2019 kontaktním osobám, buď osobně do jejich poštovních schránek, nebo zašlete prosím, podepsané listiny OBYČEJNOU poštou na adresy:
• Doc. Petr Firbas, CSc., U Luhu 18, Brno 635 00
• Dana Sýsová, Dolní Louky 13, Brno 635 00
• Monika Šimková, Teyschlova 10, 635 00 Brno

Každý podpis je pro nás důležitý. VAŠE JMÉNO,PŘÍJMENÍ A ADRESA MUSÍ BÝT PROSÍM, ČITELNÉ!

Listiny – obě podepsané zmocnění, potřebujeme v originále. Nascanované listiny nám úřad nevezme.

Významné informace k zmocnění jsou obsahem listiny „Zmocnění zástupce veřejnosti“. Listinu si můžete  také stáhnout zde na Úschovně: http://www.uschovna.cz/zasilka/JQ498PTR3XI54LM8-AJD nebo si o ni můžete napsat na e-mailovou adresu d43nechceme@seznam.cz. V případě tisku ji, prosím, vytiskněte raději oboustranně.

Připojte se mezi nás na FB D43 Brnem dálnici nechceme

Chceš vyjádřit také svůj názor? Vylep si tuto nálepku na okno Tvého bydliště či na Tvoje vozidlo. Máš zájem o tuto nálepku? Máš možnost si ji stáhnout zde na Úschovně nebo si o ni napsat na: d43nechceme@seznam.cz

Vřelé díky za pomoc i čas,
s úctou,